FlyBalaton Repülőtér Megérkeztek az első járatok

Megérkezett az első idei német chartergép Sármellékre. A nyári repülési szezon első, hamburgi charterjáratát a düsseldorfi, a berlini és a frankfurti járat is követte a Balatonnál.

Megérkezett az első idei német chartergép Sármellékre. Sőt, egyből négy gép jött, a nyári repülési szezon első, hamburgi charterjáratát ugyanis délután a düsseldorfi, a berlini és a frankfurti járat is követte a Balatonnál. Őszig Frankfurtból, Düsseldorfból, Berlinből és Hamburgból indulnak gépek folyamatosan a Balatonhoz, de április végétől újabb három német városból, Drezdából, Erfurtból és Lipcséből érkeznek további charterjáratok és tárgyalnak orosz járatok indításáról is.

“Nagyon szeretem Magyarországot, már negyedszer jövök vissza Hévízre, minden második évben itt vagyunk a barátnőmmel” – mondta az MTV ? Híradójának nyilatkozó egyik első német utas.

A jelenlegi üzemeltető tavaly márciusban vette bérbe a sármelléki repülőteret. Tavaly 20 ezres utasforgalommal zártak. Ezt növelni szeretnék, azt akarják elérni, hogy egyre több külföldi jöjjön autó helyett repülővel a Balatonra.

?Szeretnénk minél előbb nyereségességet elérni, ehhez azért szükséges az, hogy egy évig 200, 300 ezer utasunk legyen, amihez szükséges a menetrend szerinti járatok megjelenése is” ? közölte Mihálka Tibor kereskedelmi és üzletvezetési igazgató.

A tervek szerint a következő években meghosszabbítanák a kifutópályát is, hogy nagyobb gépek is leszállhassanak Sármelléken.

Tavaly 1 millió 170 ezer vendég több mint négymillió vendégéjszakát töltött a Balatonon. A turisztikai szakemberek a gazdasági helyzet alapján azt remélik, sikerül megtartani a tavalyi vendégszámot. Sármellékre egyébként idén 25 ezer utast várnak.

Forrás: MTI

FlyBalaton Repülőtér – FB Airport Kft..

8391 Sármellék, Repülőtér, Pf. 4. 06 83-554 060 info@flybalaton.comwww.flybalaton.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.