Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 59.
Telefon: +36 (47) 563-300
Fax: +36 (47) 362-347
Web: www.szermgrt.hu
E-mail: szermgrt@szermgrt.hu

Tevékenység: szolgáltató, termelő

CÉGINFORMÁCIÓ:
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hegyalja kapujában Szerencs székhellyel gazdálkodunk.
Szántóterületünk átlagosan húsz aranykorona értékű, amely tizennégy község határában a harangodi dombságon, a Taktaközben és a Hernád völgyében a Zemplén-hegység nyugati lábánál található. Észak-kelet-Magyarország öt megyéjében az egyetlen túlnyomórészt tiszta mezőgazdasági profilú nagyüzemünk termelése az állattenyésztésen alapul. A föld megművelésére alkalmas gépi technológiával és nagy létszámú állat tartásához szükséges tárgyi feltételekkel rendelkezünk.
A sertéságazatunkban a vertikum teljesen kiépült, a takarmány előállítástól a kiskereskedelmi értékesítésig. Huszonnégyezer hízót kibocsátó sertéstelepünkhöz vágóhíd és húsfeldolgozó is kapcsolódik.
Közel háromezer darab szarvasmarhánkból 880 a tejtermelő tehén és 400 a húshasznú Charolais törzstenyészet. Tejiparnak évente hétmillió liter tejet értékesítünk, extra minőségben.
Az Abaújszántón létesített húsfeldolgozó üzemünk mintegy ötvenféle terméket gyárt a piaci keresletnek megfelelően, így több száz tonna töltelékes és szárazárút állítunk elő.
Saját kereskedelmi hálózatunk tojás és húsboltjainkon keresztül valósult meg.
A baromfiágazatban naposcsibét vásárolunk és nevelünk fel megfelelő állategészségügyi és állattartási körülmények között. Évente százötmillió darab tojást adunk el osztályozás és csomagolás után.

Tevékenységi körök:
állattenyésztés, növénytermesztés, élelmiszerfeldolgozás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.